IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Порше планира да продаде 90 хил. автомобила тази година

13:04 | 27.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Порше Карера. Снимка: Kudoscars
Порше Карера. Снимка: Kudoscars

Порше планира да продаде над 90 хил. автомобила през настоящата фискална година, която ще приключи през юли 2006 г. Това обявиха от автомобилния производител, след като представиха надминаващи очакванията финансови резултати за първото шестмесечие.

Печалбата преди данъци на германския производител на луксозни спортни коли отбелязва ръст от 11,3 на сто спрямо шестмесечието на предходната фискална година до 274 млн. евро, докато чистата печалба е нараснала с 13% до 167,5 млн. евро. Средната прогноза на анализаторите беше за облагаема печалба в размер на 249 млн. евро.

С 15% се е увеличил оборотът на Порше за периода до 3,25 млрд. евро, докато обемът на продажбите е нараснал с 16,8 на сто до 41 750 автомобила.

Въпреки разходите по разработването на купето Панамера от Порше смятат, че резултатите им ще продължат да се повишават, като очакват „голяма печалба за годината“. Предвижда се Панамера да се появи на пазара през 2009 г., като колата ще има четири врати и предноразположен двигател, задвижващ задните колела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още