IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google, eBay и Amazon със сериозен интерес към интернет пазара в Румъния

Силен интерес към Румъния има и Yahoo - според анонимни източници компанията преговаря с голям интернет доставчик за навлизане на пазара

10:35 | 27.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Google, eBay и Amazon със сериозен интерес към интернет пазара в Румъния

Големите интернет гиганти Google, eBay и Amazon обръщат своя поглед към пазара на интернет услуги в северната ни съседка, сочи публикуван доклад в румънския ежедневник Nine O'Clock daily.

Щатската компания eBay, най-големият интернет-аукционер в света, е назначил в края на миналата година българката Албена Спасова, която е завършила право в букурещкия университет, за регионален директор, отговарящ за операциите на компанията в Румъния и България.

В началната фаза на развитието на интернет бизнеса на eBay в Румъния се цели приспособяването му към законите на страната и полагане на усилия за намаляване на измамите в интернет-пространството, което на този етап е един от основните проблеми в страната.

Според запознати стартирането на бизнеса на интернет-гиганта в Румъния е почти сигурно и въпрос на време, но не се назовават конкретни срокове.

Сериозен интерес към страната проявява и най-голямата световна интернет търсачка – щатската компания Google. Централата на компанията, отговаряща за Румъния, е разположена в Дъблин, Ирландия.

Силен интерес към Румъния има и Yahoo. Според анонимни източници компанията преговаря с голям интернет доставчик за навлизане на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още