IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данон продаде филиал за сосове за 190 млн. евро, пуска нов продукт у нас

11:10 | 12.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Данон продаде филиал за сосове за 190 млн. евро, пуска нов продукт у нас

Френската компания Данон обяви, че е продала азиатското си подразделение за производство на сосове и дълбокозамразени продукти Амой за близо 190 млн. евро на японската група Аджиномото.

Оборотът на базираната в Хонконг Амой възлиза на 77 млн. евро за изминалата 2005 г. Освен в Азия, компанията реализира продукцията си и в САЩ и Великобритания.

След продажбата на производителя на сосове Данон ще се концентрира върху трите си основни производства в Азия – на пресни млечни продукти, бисквити и минерална вода и безалкохолни напитки. Общите продажби на компанията за миналата година на континента се равняват на над 2 млрд. долара. Амбициите на френския производител са да разработи продукти, които да са ориентирани специално към вкуса и потребностите на потребителите в Китай, Индонезия и Индия.

Междувременно днес от българското подразделение на Данон съобщиха, че пускат нов продукт на нашия пазар - „Активиа фибри с ягоди”, която ще започне да се продава от 16 януари.

Новата “Активиа” ще се предлага в опаковки по 290 грама, както и останалите продукти от серията. Продажбите на продукта ще бъдат подкрепени с телевизионна реклама, която ще продължи до първата седмица на февруари, както и с рекламни материали в магазинната мрежа.

В портфолиото на “Данон България” са включени 7 марки и около 50 продукта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още