IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dell продаде над 10 млн. компютри през четвъртото тримесечие

Преди няколко дни от Dell потвърдиха носещите се от известно време слухове, че ще оборудват част от компютрите си с конкурентния на Internet Expoler браузър Firefox

13:05 | 06.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Dell продаде над 10 млн. компютри през четвъртото тримесечие

Американският гигант Dell продаде над десет милиона персонални компютъра през четвъртото тримесечие, съобщи изпълнителният директор и основател на компанията Майкъл Дел, цитиран от Ройтерс.

Очакванията на производителя са оборотът за тримесечието да възлезе на между 14,6 и 15 млрд. долара при печалба на акция в размер на 42 цента.

През предходното тримесечие групата е продала 9,2 млн. компютри.

Преди няколко дни от Dell потвърдиха носещите се от известно време слухове, че ще оборудват част от компютрите си с конкурентния на Internet Expoler браузър Firefox. Интересното е, че и двата браузъра ще са вградени за използване по подразбиране в зависимост от желанието на клиента.

Компютрите с двата браузъра ще започнат да се продават първо във Великобритания, като се очаква тази нова стратегия на Dell да увеличи значително пазарния дял на Firefox, който към края на ноември е 11,5% спрямо 85,5 на сто за Internet Expoler.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 06.01.06 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още