IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Франция потвърди растеж на икономиката си от 0,7% за третото тримесечие

Потребителските разходи на домакинствата са се увеличили с 0,7% през третото тримесечие

12:35 | 03.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Франция потвърди растеж на икономиката си от 0,7% за третото тримесечие

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Франция се е повишил с 0,7% за периода юли-септември 2005 г. спрямо второто тримесечие, показват окончателните данни, обявени днес от статистическия институт на страната, които потвърждават предварителните очаквания.

Институтът завиши прогнозите си за годишния растеж на френската икономика до 1,5% спрямо предишни предвиждания за покачване от 1,4 на сто.

Потребителските разходи на домакинствата са се увеличили с 0,7% през третото тримесечие, след като бяха регистрирали спад от 0,1% през предходните три месеца.

Инвестициите на компаниите са нараснали с 1,8 на сто за същия период, отново след спад (- 0,8 на сто) за предходното тримесечие.

Износът на френски стоки е скочил с 3% след ръст от едно на сто за предходното тримесечие, повишил се е и вносът – с 2,2% за трите месеца до септември спрямо 1,4% за април-юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още