IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DoCoMo купува дял за $560 млн. в южнокорейския KTF

13:18 | 15.12.05 г.
DoCoMo купува дял за $560 млн. в южнокорейския KTF

Японският лидер в областта на мобилните телефони NTT DoCoMo ще закупи 10% от капитала на втория по големина южнокорейски оператор KTF за близо 560 млн. долара, съобщиха от двете компании.

От въпросните 10%, 8,8 на сто са от увеличение на капитала, осъществено заради DoCoMo. Общо инвестицията на японската компания възлиза на 564,9 млрд. вона (557,4 млн. долара).

Вследствие на операцията, участието на KT, основният южнокорейски оператор в областта на фиксираните линии и високоскоростния Интернет, в KTF ще се понижи до 44,4% срещу 48,7% в момента.

DoCoMo се опитва да се диверсифицира, в момент когато в Япония се наблюдава все по-ожесточена конкуренция. Три нови мобилни оператора се очаква да стъпят на пазара в близките години.

От своя страна, KT и KTF виждат в сътрудничеството си с DoCoMo възможност да се борят с конкуренцията на клетъчния южнокорейски пазар - един от най-развитите в Азия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още