IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Societe Generale основа банка, за да се добере до азиатските милионери

Основаването на подразделението е струвало на Societe Generale около 10 млн. евро (11.7 млн. долара)

11:45 | 08.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Societe Generale основа банка, за да се добере до азиатските милионери

Societe Generale SA, третата по големина банка във Франция, е основала ново подразделение, което ще се занимава само с частно банкиране в Азия, привличайки като клиенти растящия брой милионери на континента, съобщи агенция Bloomberg.

Финансовата институция е отделила дейността си за частно банкиране от подразделенията за корпоративно и инвестиционно банкиране в Азия. Новото звено Societe Generale Bank & Trust, базирано в Сингапур, е спечелило лиценз миналия месец от централната банка на Сингапур за осигуряване на пълна гама банкови услуги в Азия.

Основаването на подразделението е струвало на Societe Generale около 10 млн. евро (11.7 млн. долара).

UBS AG, Credit Suisse Group и ABN Amro Holding NV също увеличават усилията си да обслужват клиенти в Азия, за да натрупат капитал от бързия икономически ръст на региона.

През септември Международният валутен фонд съобщи, че очаква азиатските икономики, с изключение на Япония, да отбележат ръст от 7.3% тази година, в сравнение с прогнозираните 7% през април.

Clariden Bank, подразделение на Credit Suisse, което управлява около 35 млрд. долара за частни лица, отвори на 25 ноември първия си клон извън Швейцария, в Сингапур.

Сингапур, втората нация в Азия след Япония по доход на глава от населението през 2004 г., от своя страна се опитва да се наложи като регионален център за управление на имущество.

Градът-държава има успехи в привличането на големи частни банки, предлагайки ниски данъци, запазване на банковата тайна, политическа стабилност и благоприятна имиграционна политика, която улеснява наемането на ценни кадри от чужбина.

От Societe Generale са заявили на 30 ноември, че новото им подразделение има за цел да управлява активи на стойност 1 млрд. долара, притежание на заможни индийци, до две години, тъй като търсенето на индивидуални услуги в четвъртата по големина икономика в Азия се увеличава.

Банката разчита за ръста си в Азия и на европейски клиенти, които ще се насочат към Сингапур, за да избегнат нови закони, които понижават нивото на поверителност в Европа.

Societe Generale смята, че Южна Корея и Китай са следващите дестинации за растеж в Азия, макар че решението на банката зависи в голяма степен от правителствени наредби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още