IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Visa е Кредитна карта номер едно в света за осма поредна година

Критериите, използвани при оценяването на компаниите и организациите, включват мащаб на разпространение, удобство и цялостно качество на обслужване

15:08 | 30.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Visa е Кредитна карта номер едно в света за осма поредна година

За осма поредна година Visa бе обявена за ‘Кредитна карта номер едно в света на церемонията по връчването на световните туристически награди, съобщиха от представителството на Visa International в България. Наградата е определена на базата на гласуване, проведено чрез Интернет в целия свят, в което са участвали туристически агенции и водещи туроператори.

Критериите, използвани при оценяването на компаниите и организациите, включват мащаб на разпространение, удобство и цялостно качество на обслужване.

За Visa е чест да получи тази награда от името на своите 21 хиляди банки-членове. С ненадминатото ниво на приемане на картите Visa в целия свят и с прeдлагането на туристически и развлекателни програми, свързани с картите Visa в световен мащаб, нашите картоносители се радват на удобството и сигурността, които Visa им предоставя,“ каза Каталин Крету, вицепрезидент на Visa International за Румъния и България, Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Азия.

В периода юни - август 2005 разходите в чужбина на българските притежатели на карти Visa са се увеличили с 49,4% в сравнение със същия период през 2004. Общата стойност на транзакциите е надвишила 12,5 милиона щатски долара, като голямата част от тях (34,8%) са направени през август, когато българите са похарчили 4,4 милиона щатски долара.

Конкуренти на Visa за наградата са били разплащателните карти American Express, MasterCard, Diner's Club и JCB. Световните туристически награди са основани през 1993 и осмата им годишна церемония се състоя в Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още