IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Годишната заплата на шефовете от CAC 40 паднала до 5,65 млн. евро

В класацията на най-добре платените френски директори първо място заема 59-годишният шеф на L'Oreal Линдзи Оуен-Джоунс

10:03 | 23.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Годишната заплата на шефовете от CAC 40 паднала до 5,65 млн. евро
Възнагражденията на директорите на компаниите от френския индекс CAC 40 са намалели през изминалата година, главно заради по-малкото стокопции, съобщи Ройтерс. По-ниски са били и заплатите на техните сътрудници.
 
Според годишния доклад на инвестиционния консултант Proxinvest  общото възнаграждение на шефовете на компаниите от индекса се е понижило с 12,7% спрямо 2004 г. до средно 5,65 млн. евро. Делът само на заплатите отбелязва спад от 2,4 на сто, докато за миналата година е скочил с цели 23,1%.
 
Членовете на Управителните съвети на компаниите също са взимали по-малко тази година, като понижението при тях е с 3,5 на сто до средно 2,35 млн. евро.
 
Що се отнася до ръководството на компаниите от по-широкия индекс SBF 120, техните годишни възнаграждения са паднали с 9% на годишна база до средно 3,1 млн. евро.  

В класацията на най-добре платените френски директори първо място заема 59-годишният шеф на L'Oreal Линдзи Оуен-Джоунс с общо възнаграждение от 22,6 млн. евро, от които 16 млн. са под формата на стокопции. На втора и трета позиция са Бернар Арно (LVMH) и Жан-Рене Фурту (Vivendi Universal).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още