IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Плащането на данъци понякога е печелившо начинание

Все повече фирми в Холандия се възползват от действащ закон в страната, според който надплатените данъци се връщат от държавата с 5% лихва

13:44 | 08.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Плащането на данъци понякога е печелившо начинание

Холандските компании откриха нов начин за печелене на пари – плащайки повече данъци.

Все повече фирми се възползват от действащ закон в страната, според който надплатените данъци се връщат от държавата с 5% лихва, съобщи Ройтерс.

Така процентът от сумата, която се връща на данъкоплатците с известно закъснение, е по-висок от лихвата по влоговете, предлагана от банките. Ето защо компаниите доброволно заплащат много по-големи суми, отколкото всъщност дължат като данъци, за да се възползват от държавата, алармират от финансовото министерство на страната.

Ако фирмите имат нужда от пари, те неминуемо изискват повторно изчисление на дължимия данък, дори и преди това да не са надплатили умишлено дължимото. Тази игра на банка с правителството обаче трябва да спре час по-скоро“, подчертават от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 08.11.05 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още