IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 10 пъти увеличават производството на противогрипното лекарство Tamiflu

Tamiflu се отнася към групата лекарства, наречени „инхибитори на невраминидазата“, за които се смята, че са сред най-добрите средства срещу пандемия на птичия грип

14:34 | 07.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Над 10 пъти увеличават производството на противогрипното лекарство Tamiflu

Roche Holding обяви намерението си да увеличи производството на противовирусното лекарство Tamiflu до 300 млн. дози до 2007 г., което е над десет пъти повече спрямо продукцията за миналата година, съобщи Ройтерс.

Над 150 са получените предложения за по-голямо производство, уточняват от швейцарския фармацевтичен гигант, заради което са започнати преговори за партньорство с осем други групи в сектора.

Правителствата на Тайван и Виетнам са сред заинтересуваните страни, но от Roche обясняват, че ще бъдат проведени по-задълбочени проучвания, за да се установи кой е най-подходящият кандидат.

Tamiflu се отнася към групата лекарства, наречени „инхибитори на невраминидазата“, за които се смята, че са сред най-добрите средства срещу пандемия на птичия грип. Световната здравна организация препоръчва на правителствата да разполагат със запаси от лекарството като предпазна мярка срещу разпространението на болестта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още