IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръст на продажбите в Азия и САЩ повиши печалбата на Adidas с 30%

За следващата година, когато в Германия ще се проведе Световното първенство по футбол, Adidas прогнозира двуцифрен ръст на печалбата си, придружен и от силни продажби

12:53 | 03.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Ръст на продажбите в Азия и САЩ повиши печалбата на Adidas с 30%

Немската група Adidas обяви покачване от 28,2% в печалбата си за изминалото трето тримесечие, като ръстът се дължи на силните продажби в Азия и Северна Америка, най-вече в САЩ. Компанията освен това завиши очакванията си за годишните финансови резултати.

Групата, която е вторият най-голям производител на спортни стоки след Nike, има чиста печалба в размер на 209 млн. евро при прогнози на анализатори за 190 млн. Оборотът на компанията за периода се е повишил с 9,4% до 1,92 млрд. евро спрямо очаквания за 1,89 млрд. евро.

За цялата 2005 г. Adidas, която наскоро подписа договор за закупуването на американската Reebok за 3,15 млрд. евро, предвижда покачване от „най-малко 20%“ в печалбата спрямо 2004 г. в сравнение с очакван по-рано растеж от 20 на сто.

За следващата година, когато в Германия ще се проведе Световното първенство по футбол, Adidas прогнозира двуцифрен ръст на печалбата си, придружен и от силни продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още