IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BenQ стартира дейност за мобилни телефони в Централна и Източна Европа

От Виена новата компания ще ръководи своя бизнес с мобилни телефони в 17 държави от Централна и Източна Европа, сред които и България

11:28 | 27.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
BenQ стартира дейност за мобилни телефони в Централна и Източна Европа

Тайванската група BenQ Corporation, която започна партньорство с мобилното звено на Siemens, стартира дейност в Австрия, свързана с мобилни телефони. Новото подразделение BenQ Mobile CEE ще развива от Виена бизнес в 17 страни от Централна и Източна Европа, съобщиха от компанията.

Дейността на BenQ Mobile CEE стартира този месец и се ръководи от Йозеф Форер и Герхард Перши, които успешно отговаряха за Siemens мобилни телефони за тези региони.

Очакваме нови предизвикателства в новата корпорация и сме настроени оптимистично за бъдещето. От Виена ще разработваме пазара на 17 страни от Централна и Източна Европа. Имаме екипи, които ще действат локално. Ценното в случая е дългогодишния опит на Siemens в безжичните комуникации, съчетан със задълбочените познания на BenQ за поведението на крайния клиент. Нашата главна цел е позиционирането на продуктите максимално добре на пазара”, заявява Йозеф Форер, директор на BenQ Mobile CEE, цитиран в съобщението на компанията.

Телефоните с марка Siemens ще продължават да се продават в търговската мрежа, също така ще продължим сътрудничеството с партньорите ни в частта продажби и сервиз“, уточняват от тайванската група.

От началото на 2006 компанията ще започне да представя нови и оригинални модели с комбинираната марка BenQ-Siemens.

В рамките на договора за лиценз, сключен със Siemens AG, BenQ Mobile може да използва самостоятелно марката Siemens от месец октомври за период от 18 месеца, а комбинираната Siemens-BenQ за не повече от 5 години.

От Виена новата компания ще ръководи своя бизнес с мобилни телефони в 17 държави от Централна и Източна Европа, сред които и България. Останалите държави са Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Швейцария, Австрия, Лихтенщайн, Хърватска, Сърбия и Черна гора, Босна и Херцеговина, Румъния, Гърция, Македония, Албания, Кипър и Израел.

С пазарен дял от 5.2% и шесто място сред международните производители на мобилни телефони, BenQ Mobile си поставя за цел да се превърне в един от водещите производители на световния пазар на мобилната индустрия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:30 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още