IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимното разписание ще доведе до увеличение на трафика на летище Франкфурт

Най-голямото летище в Германия и в Европа ще бъде обслужвано от 129 пътнически авиокомпании от цял свят, които предлагат редовни полети през Франкфурт до 294 дестинации в общо 111 страни

16:36 | 26.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Зимното разписание ще доведе до увеличение на трафика на летище Франкфурт

Планираните излитания и приземявания на летище Франкфурт ще се увеличат с 2,6% според зимното разписание за 2005/2006, в сравнение с миналия зимен сезон, съобщиха от пресцентъра на Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide. Новото зимно разписание влиза в сила на 30 октомври (неделя).

Най-голямото летище в Германия и в Европа ще бъде обслужвано от 129 пътнически авиокомпании от цял свят, които предлагат редовни полети през Франкфурт до 294 дестинации в общо 111 страни. Сред тях са и 132 дестинации за междуконтинентален трафик.

Летището във Франкфурт продължава да е лидер в областта на дългите полети. Фрапорт ще поеме 70% от германските полети на дълги разстояния, а делът на летището в Мюнхен ще бъде около 15%. Също така летището във Франкфурт ще бъде неоспорван лидер и в услугите за товарни самолети с маршрути за дълги разстояния. То ще поеме 75% от трафика им през зимния сезон 2005/2006.

В сравнение с разписанието от миналата година, зимният сезон на 2005/2006 ще включва и 10 допълнителни превозвача, сред които са арменската „Armavia”; германската „DBA”; „Etihad Airways” от Обединените арабски емирства и белгийската „SN Brussels”. Новите дестинации в зимния план на Фрапорт ще включват: Гуандзъ в Китай, Ербил в Ирак и Порт Харкорт в Нигерия.

В сектора на авиопревозвачите ще присъстват 33 карго-превозвача, които ще летят редовно до Франкфурт през новия сезон, те са с 5 повече от миналата година. Към самолетния парк на Фрапорт от товарни превозвачи ще се присъединят още: Air New Zealand, Etihad Airways, Garuda, и Shanghai Airlines. Новото зимно разписание ще включва и допълнителни карго-дестинации като Чекгду и Урумки в Китай, а също така и Нагоя в Япония. Разписанието за товарни полети на Фрапорт общо ще включва 83 дестинации в 44 държави. 56 от тези карго-дестинации ще бъдат междуконтинентални.

В края на миналата седмица Консорциумът между “Фрапорт Груп” АД и “БМ Стар” ЕООД представи своята инвестиционна програма и техническата си концепция за развитието на летищата във Варна и Бургас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още