IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Visa вече има един милион ATM-устройства по света

В България банките, които работят с продуктите на Visa, са 21

16:47 | 19.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Visa вече има един милион ATM-устройства по света

Пътуващите по света вече могат да теглят пари в брой и да получават други услуги от един милион автоматизирани касови машини (АТМ) в повече от 160 страни, съобщиха от Visa International. През последната година броят на Visa/PLUS транзакциите чрез АТМ устройства за пръв път надмина един милиард, което се равнява на теглене на пари в брой в размер на 87,5 млрд. долара.

Visa ще отбележи инсталирането на своето милионно АТМ устройство през октомври в Китай. Между март 2004 г. и март 2005 г. броят на АТМ устройствата в Китай, приемащи чуждестранни карти Visa, нарасна с 234% до 33 706, като обхватът им се простира от големите градове до високите плата на Тибет.

Като домакин на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. през следващите няколко години Китай очаква десетки хиляди посетители от целия свят. Световната организация по туризъм (СОТ) определя Китай като четвъртата по популярност туристическа дестинация в света след Франция, Испания и Съединените щати. Предвижда се през следващите пет години Visa- картодържателите от цял свят да похарчат 25 млрд. долара в континентален Китай. Прогнозата е на база високия ръст на разходите на международните картодържатели на Visa в търговските центрове в страната.

В България банките, които работят с продуктите на Visa, са 21, обясниха от компанията за Investor.bg. Броят на АТМ устройствата у нас към края на второто тримесечие на 2005 г. е 1812 спрямо 852 към края на юни 2004 г. Те осигуряват достъп до пари в брой 24 часа на ден, седем дни в седмицата.

От над три години в България има и бизнес общество Visa club, в което членуват над 300 български фирми и чуждестранни представителства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 19.10.05 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още