IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Renault преговаря с два китайски града за завод в страната

Госн каза, че не вярва петролът да достигне равнища от 100 долара за барел, но че компанията ще проучи всички възможности за действие, ако това все пак се случи

10:01 | 19.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Renault преговаря с два китайски града за завод в страната

Френският автомобилостроител Renault води преговори с властите в два китайски града за изграждането на свой завод в страната, съобщи изпълнителният директор на компанията Карлос Госн, цитиран от Ройтерс.

Спрели сме се на две възможности“, заяви той пред журналисти по време на Автомобилния салон в Токио.

Госн уточни, че единият от двата града е Гуангзу, намиращ се в южната част на Китай, където вече има производствени мощности Nissan (от чийто капитал 44% се държат от френската група).

В неделя Карлос Госн каза на пресконференция, че не вярва петролът да достигне равнища от 100 долара за барел, но че компанията ще проучи всички хипотези и възможности за действие, ако това все пак се случи.

Развиваме различни технологии и прототипи“, заяви Госн, като подчерта, че Renault и Nissan са подготвени за всякакви пазарни условия.

През последните няколко месеца черното злато рязко увеличи стойността си, като достигна и нива над 70 долара за барел, или покачване от 60% спрямо равнищата си в края на миналата година. Във вторник суровината приключи търговията си в Ню Йорк с понижение от 1,16 долара до 63,20 долара за барел с доставка през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 19.10.05 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още