IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръст от 1% за петролните фючърси въпреки вчерашния спад

Петъчната слабост бе вследствие на по-ниското потребление, което отбеляза спад за четвърта поредна седмица в САЩ

14:41 | 15.10.05 г.
NYSE. Снимка: AP
NYSE. Снимка: AP

Цената на петрола приключи петъчната борсова сесия на най-ниското си ниво за последните четири сесии, но въпреки това добави над 1 на сто за изминалата седмица. Седмичното повишение се дължи на нарастването за първи път от седем седмици насам на запасите на петрол и значителния ръст в запасите на природен газ на САЩ.

“Серията от слаби макроикономически данни, както и спадът в Индекса на потребителското доверие, показват, че търсенето на петрол ще продължи да намалява,” заяви Фил Флин, анализатор от Alaron Trading.

Вчера барел суров петрол отбеляза понижение от 45 цента, до 62,63 долара, като по време на сесията бе отчетено и най-ниското ниво от понеделник насам – 61,20 долара за барел. Цената на затваряне все пак е с 0,79 цента по-висока отколкото преди седмица.

Цената на отоплителното гориво загуби 4,69 цента, или 2,4%, до 1,95 долара за галон, докато природният газ добави 11,6 цента до 13,226 долара за 1000 куб. м.

Според анализатори част от разпродажбите по време се дължат на новините около една от най-големите брокерски къщи за фючърсна и борсова търговия с метали – Refco Inc. В петък компанията обяви, че ще прекрати брокерските си услуги, а изпълнителният директор Филип Бенет бе обвинен в измами с ценни книжа и укриване на дългове.

Петъчната слабост бе вследствие на по-ниското потребление, което отбеляза спад за четвърта поредна седмица в САЩ. С 2,4 на сто се понижи потреблението на бензин за седмицата до 7 октомври, до 8,8 млн. барела на ден, докато дестилираните горива отчетоха спад от 4 на сто, до 3,9 млн. барела дневно. Възстановяването на пораженията в Мексиканския залив отчетоха ръст с 2 на сто и към петък 67% от производството на петрол остава затворено.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още