IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BNP Paribas купува 19,7% от китайската банка Nanjing Bank

Според вестник China Business News, който се позовава на източник от китайската банка, BNP Paribas ще плати 700 млн. юана (72 млн. евро) за 19,7% от капитала

15:48 | 11.10.05 г.
BNP Paribas купува 19,7% от китайската банка Nanjing Bank
Френската компания BNP Paribas ще придобие 19,7% от китайската банка Nanjing City Commercial Bank (NCCB) за по-малко от 100 млн.евро, съобщи говорител на BNP Paribas, цитиран от AFP.

Директорите на двете финансови институции ще подпишат утре в Нанкин споразумението за покупка.

"Закупуването на този дял отваря пред нас нов пазар в областта на банкирането на дребно – дейност, концентрирана до момента в Европа и САЩ", заявява генералният директор на BNP Paribas Бодуин Прот.

"Сделката затвърждава присъствието ни в Китай, където вече сме добре позиционирани в областта на кредитирането и управлението на активи и ни позволява да се възползваме още по-добре от потенциала и развитието на финансовите услуги в най-населената страна на света", добавя той.

Според вестник China Business News, който се позовава на източник от китайската банка, BNP Paribas ще плати 700 млн. юана (72 млн. евро) за 19,7% от капитала. Според същия източник банката е в преговори и с други финансови институции от други китайски градове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 11.10.05 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още