IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HSBC ще купи 70% от капитала на иракска банка

10:09 | 03.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
HSBC ще купи 70% от капитала на иракска банка

HSBC Holdings, най-голямата европейска банка по пазарна капитализация, е близо до подписването на споразумение за закупуване на 70% от капитала на иракската банкова група Dar Es Salaam Investment Bank, съобщи Ройтерс.

Разговорите между двете финансови институции са започнали преди най-малко 15 месеца, като през юли 2004 г. Иракската централна банка обяви, че е получила молба за одобрение за закупуването на 51 на сто от капитала на Dar Es Salaam от HSBC.

Много сме близо до сключването на споразумение“, казва Дейвид Ходжкинсън, директор на HSBC за Близкия изток по време на пресконференция в Кувейт, където лондонската група отвори в неделя свой клон – първият от 1971 г. насам.

Ходжкинсън уточни пред Ройтерс, че HSBC желае да придобие 70-процентен дял от иракската банка, а не 51 на сто от капитала, както бе известно по-рано. Каква ще е сумата по сделката все още не е обявено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още