IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стийв Джобс: Звукозаписните компании са алчни

10:54 | 21.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Стийв Джобс: Звукозаписните компании са алчни

Генералният директор на Apple Стийв Джобс отправи предупреждение към музикалната индустрия, че при евентуално увеличение на тарифите за сваляне на музика от Интернет потребителите на услуги от типа на iTunes Music Store ще бъдат отблъснати, а пиратските сайтове ще спечелят нови клиенти.

От няколко дни големите имена в звукозаписния бизнес обсъждат възможността да вдигнат цените за сваляне на музика онлайн след предстоящото изтичане на настоящия договор с Интернет магазина на Apple. В момента iTunes продава в Европа на цени 0,99 евро за песен и минимум 9,99 евро за албум.

Това, че искат да вдигнат цените, означава, че са алчни“, заяви Джобс, цитиран от АФП, по време на пресконференция в Париж в рамките на годишното изложение "Apple Expo".

Ако тарифите скочат, клиентите ще се обърнат към пиратските сайтове, а от това ще загубим всички“, добавя той.

Vivendi Universal Music, Sony BMG Music Entertainment, EMI Group и Warner Music разпространяват близо три четвърти от музикалните албуми, продавани в света. Според Стийв Джобс Apple държи над 80% от легалния пазар на цифрова музика в САЩ, като този месец се предвижда пускането на нов цифров плеър, наречен iPod Nano.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още