IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тайванската Аcer атакува третото място на световния компютърен пазар

10:43 | 19.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Тайванската Аcer атакува третото място на световния компютърен пазар

Тайванската група Acer си дава три години, за да стане N3 в производството на персонални компютри в световен мащаб, като се цели в пазарен дял от 10%, става ясно от изявлението на президента й, цитирано от Ройтерс.

Acer, която за разлика от повечето тайвански производители продава продуктите си под своята собствена марка, очаква годишен ръст на продажбите между 40 и 50% през следващите три години.

Компанията се надяваше да заеме третата позиция сред световните производители в сектора още догодина, но се наложи да промени очакванията си след закупуването на компютърното подразделение на IBM от китайския Lenovo.

Сега целта на тайванската група е да добие популярност в САЩ и Китай след успеха, на който се радва в Европа.

Очевидно е, че бяхме N1 на европейския пазар през последните три-четири тримесечия. Но не може да се очаква силен растеж на Стария континент през следващите години“, се казва в съобщението на компанията.

По данни на International Data Corp. в момента Acer се подрежда на четвърто място на световния компютърен пазар с 4,4% дял през второто тримесечие  след челното трио, в което влизат Dell (19% от пазара), Hewlett-Packard (15,4%) и Lenovo/IBM (7,5%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още