IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Post ще обяви в понеделник закупуването на Exel за 5,3 млрд. евро

Очаква се базираната в Бон компания да финансира между 70 и 75% от операцията със средства в брой

14:51 | 17.09.05 г.
Deutsche Post ще обяви в понеделник закупуването на Exel за 5,3 млрд. евро
Немската полудържавна компания Deutsche Post ще направи в понеделник търгово предложение на британската логистична компания Exel на стойност 3,6 млрд. лири (5,3 млрд. евро), съобщава Financial Times.

С тази придобивка Deutsche Post ще се превърне в най-голямата логистична компания в света.

Очаква се базираната в Бон компания да финансира между 70 и 75% от операцията със средства в брой, като останалата част ще бъде финансирана чрез обмяна на акции. Офертата на Deutsche Post оценява една акция на Exel на 12,40 лири (18,3 евро).

На 1 септември стана ясно, че Deutsche Post е влязла в контакт с британската логистична компания Exel с оглед на евентуално предложение за закупуване. Тогава от Deutsche Post подчертаха, че успешният край на преговорите не е сигурен.

Exel предлага международни услуги за доставка на стоки и складиране. Групата създава предпоставки от дълго време за хипотези относно закупуването й, като се има предвид, че тя е сравнително малка спрямо гиганти като Deutsche Post.

Сред другите имена, които се спрягат за евентуални купувачи на компанията, са американските конкуренти на Exel UPS и FedEx, както и холандската група TPG, швейцарската Kuehne & Nagel и щатският гигант General Electric.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още