IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UniCredito Italiano навлиза на китайския пазар

UniCredit China Capital е 51%-49% джойнтвенчър собственост съответно на UBM и Taconic ltd

10:57 | 16.09.05 г.
UniCredito Italiano навлиза на китайския пазар

UniCredito Italiano S.p.A. (UCI), най-голямата италианска банкова групировка по пазарна капитализация (около 30 млрд. евро), обяви закупуването от UBM (инвестиционното подразделение на UCI) на 51% от капитала на новосъздадена в Хонконг група, която заедно с контролирана от нея китайска компания ще предлага консултантски услуги за местни и интернационални сделки по сливания и придобивания. Базираната в Хонконг компания ще бъде прекръстена на UniCredit China Capital, а базираната в Пекин (Бейджинг) ще се нарича UniCredit Beijing Consultants.

UniCredit China Capital е 51%-49% джойнтвенчър собственост съответно на UBM и Taconic ltd, инвестиционна компания в областта на публичното консултиране. UniCredit Beijing Consultants е 100% собственост на UniCredit China Capital.

UniCredit China Capital и UniCredit Beijing Consultants ще предлагат финансово консултантски услуги на местни и чуждестранни компании, опериращи на китайския пазар.

Присъствието в Китай чрез партньорство с местна компания ще позволи на UCI да разшири предлагането на консултантски услуги на европейските си корпоративни клиенти, които ще могат да се възползват от тази инициатива и да развиват бизнес и в Китай. Инициативата ще позволи и финансовата институция да се възползва от все по-развиващия се пазар по сливания и придобивания и нарастващи инвестиции от и в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още