IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад на продажбите на мобилни телефони в Япония през юли

Продажбите на телефоните от трето поколение са се повишили с 45% до 2,8 млн. броя

10:05 | 13.09.05 г.
Спад на продажбите на мобилни телефони в Япония през юли
Продажбите на мобилни телефони в Япония са регистрирали през юли най-значителното си понижение от девет месеца поради спад на търсенето на телефони от второ поколение. В същото време силното търсене на модели от трето поколение не е компенсирало по-слабия интерес към по-традиционните модели.

Доставките на японските производители са се понижили с 11,4% до 3,66 млн. броя, съобщават от Японската технологична агенция.

Потребителите се „нахвърлят“ на последните модели 3G телефони, които дават възможност за ползване на високоскоростен Интернет, което е понижило продажбите на 2G телефоните с близо 70% в сравнение с юли 2004 г., уточняват от федерацията.

Продажбите на телефоните от трето поколение са се повишили с 45% до 2,8 млн. броя, формиращи над 70% от общите продажби за месеца.

В края на миналата година агенцията прогнозира, че през 2005 г. ще се наблюдава завръщане към 3G технологията.

Миналата седмица Telecommunications Carriers Association, която компилира данните на операторите, обяви, че близо 40% от 88,8 млн. потребители на мобилни телефони са абонирани към 3G мрежата.

NEC Corp, Matsushita Electric Industrial и Sharp са трите най-големи производители на мобилни телефони в страната, контролиращи половината от пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 13.09.05 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още