IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

eBay купува Skype за $2,6 млрд.

Слуховете за закупуване от еBay на Skype се появиха още миналия четвъртък

14:12 | 12.09.05 г.
eBay купува Skype за $2,6 млрд.
Американският сайт за онлайн наддаване eBay ще закупи компанията за интернeт телефония Skype за 2,6 млрд. долара в брой и акции, съобщиха от онлайн аукциона.

Транзакцията, включваща целия капитал на базираната в Люксембург компания Skype, ще струва 1,3 млрд. долара в брой и 32,4 млн. акции на eBay за 1,3 млрд. долара, уточняват от компанията. В бъдеще се очаква да бъдат инвестирани още 1,5 млрд. долара, с което общата стойност на сделката става над 4,1 млрд. долара.

Слуховете за закупуване от еBay на Skype се появиха още миналия четвъртък. Тогава Wall Street Journal съобщи, че става въпрос за цена на сделката между 2 и 3 млрд. долара.

Технологията Skype, създадена от двама шведи, в момента се радва на все по-голяма популярност в световен аспект.

eBay от своя страна явно вече е достигналa връхната си точка в областта на интернет наддаването и търси нови проекти и пазари. Акциите на компанията са по-скоро в застой в последната една година, въпреки че борсовата й капитализация остава значителна (55 млрд. долара).

В началото на август британският вестник Independent съобщи, че компанията на медийния магнат Рупърт Мърдок News Corp. е искала да закупи за три милиарда долара люксембургската софтуерна компания Skype, но преговорите са завършили с неуспех.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още