IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

L’Orеal купи слънцезащитните кремове Delial

Френската козметична група L’Orеal закупи от компанията Sara Lee International марката слънцезащитни кремове Delial

12:45 | 01.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
L’Orеal купи слънцезащитните кремове Delial

Френската козметична група L’Oréal закупи от компанията Sara Lee International марката слънцезащитни кремове Delial, съобщава сайтът на компанията. Засега не се уточняват финансовите параметри на сделката.

Кремовете Delial, които присъстват на пазара от 70 години, са сред водещите световни марки в областта на грижата за кожата и предпазването й от слънцето, особено в Испания, където са сред първите три марки по пазарен дял.

Продажбите на продуктите Delial (защитни кремове, кремове за успокояване на кожата след слънчеви бани, автобронзанти и др.) достигнаха 20 млн. евро за 2004 г.

Придобиването на марката ще позволи на L’Oréal да засили позициите си на европейския пазар, главно в Южна Европа“, заявява вицепрезидентът на групата Патрик Рабен, цитиран в съобщението. Продуктовата гама на Delial ще се включи към тази на Garnier и ще се усъвършенства с разработените в едноименните лаборатории нови предпазни филтри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още