IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Катрина отново повиши цената на петрола до над 70 долара за барел

Във вторник цената на петрола поскъпна до рекордните 70,85 долара по време на търговската сесия, но приключи на 69,81 долара за барел

10:15 | 31.08.05 г.
Петролната рафинерия в Кодин, Алабама остана под водата. Снимка: Ройтерс
Петролната рафинерия в Кодин, Алабама остана под водата. Снимка: Ройтерс
Докладите за нанесените щети от страна на урагана Катрина в района на Мексиканския залив, както и снимки на паднали петролни инсталации, изпратиха цените на петрола отново над 70 долара за барел по време на днешната азиатска сесия.

Към момента осем от рафинериите са затворени, а други седем са изоставени и плават свободно в открито море, заявиха от бреговата охрана на САЩ. Компаниите продължават да изпращат самолети и хеликоптери, за да наблюдават щетите по съоръженията си, а някои от тях вече започнаха да връщат хора по работните им места.

Цената на барел суров петрол поскъпна до рекордните 70,57 долара за барел в електронната търговия в Сингапур, преди да се понижи леко до 70,40 долара, или повишение от 59 цента от вчерашната сесия.

Във вторник цената на петрола поскъпна до рекордните 70,85 долара по време на търговската сесия, но приключи на 69,81 долара за барел, което е най-високото ниво за суровината от началото на търговията й на NYMEX през 1983 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 31.08.05 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още