IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лондон, Рим и Париж са европейските градове с най-високи наеми

Цената на наем на квадратен метър в Лондон достига 35 евро, което е близо един път и половина по-скъпо в сравнение с цените в Рим

11:42 | 30.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Лондон е на върха на класацията за най-високи наеми
Лондон е на върха на класацията за най-високи наеми

Британската столица, известна със скъпия си начин на живот, е градът, в който жилищните наеми са най-високи в цяла Европа. Следват я Рим и Париж, показват данните от изследване на френска федерация за недвижими имоти.

Цената на наем на квадратен метър в Лондон достига 35 евро, което е близо един път и половина по-скъпо в сравнение с цените в Рим, където квадратният метър е средно 21,7 евро. В Париж средните наеми са малко по-ниски – 19,8 евро за квадратен метър.

В Женева и Мадрид, които заемат четвъртата и петата позиция в класацията, стойностите са съответно 19,4 евро/кв.м и 16 евро/кв.м.

На последните три места в подреждането, в което участват 10 големи града в Европа, са Стокхолм (9,9 евро), Амстердам (9,7 евро) и Брюксел (7,9 евро).

В Мюнхен средният наем на жилище възлиза на 11,8 евро за квадратен метър, което е с около 40% по-малко спрямо този в Париж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още