IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BBC с амбиции за основна роля на пазара за сваляне на музика

10:32 | 29.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
BBC с амбиции за основна роля на пазара за сваляне на музика

BBC има намерение да се превърне в основен играч в сектора на цифровите медии и изучава възможностите за сътрудничество с частни оператори с цел създаването на платена услуга за сваляне на музика, съобщи през уикенда генералният директор на радиотелевизионната компания Марк Томпсън, цитиран от Ройтерс.

Британската група тества софтуер, наречен MyBBCPlayer, който позволява на потребителите да свалят телевизионни и радиопрограми. Компанията се надява да се възползва от утвърдената си позиция на медийния пазар, за да се превърне в силен конкурент на Google и Yahoo в сегмента за сваляне на музика.

Виждаме, че всички подобни онлайн услуги, които са пуснати наскоро от утвърдени имена като eBay, Amazon и Microsoft, се радват на голям успех. А BBC също е голяма и утвърдена група“, добавя Томпсън.

Според данни на британска изследователска агенция сайтът на British Broadcasting Corporation е петият най-посещаван във Великобритания.

Наскоро медийната компания пусна на Интернет страницата си радиопрограми за сваляне като предпремиера на предвижданата услуга, а през последните няколко месеца 1,4 млн. потребители са изтеглили предлаганите безплатно девет симфонии на Бетовен.

BBC планира да пусне първата версия на MyBBCPlayer през следващия месец, а окончателният вариант на софтуера се очаква да бъде готов през 2006 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още