IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръст в акциите на Carrefour след новина за преговори между нея и Wal–Mart

За второто тримесечие на годината Carrefour обяви продажби в размер на 20,35 млрд. евро, докато продажбите на Wal-Mart само за юни възлязоха на 29,99 млрд. долара

14:47 | 15.08.05 г.
Ръст в акциите на Carrefour след новина за преговори между нея и Wal–Mart
Новината, че шефовете на две от най-големите световни вериги за продажби на дребно – френската Carrefour и щатската Wal–Mart, са се срещали през миналия месец, повиши цената на акциите на френския разпространител по време на европейската сесия.

Изпълнителният директор на Wal-Mart Stores Лий Скот и председателят на борда на директорите на Carrefour са се срещнали във Версай, но все още не е ясно дали американският гигант си е поставил за цел закупуването на Carrefour, или само на част от магазините му, съобщава британският вестник The Mail.

За второто тримесечие на годината Carrefour обяви продажби в размер на 20,35 млрд. евро, докато продажбите на Wal-Mart само за юни възлязоха на 29,99 млрд. долара. В Европа Wal-Mart притежава Asda (Великобритания) и общо 5000 магазина, с което отново е най-голямата компания в света според Fortune с оборот за 2004 г. от 287,9 млрд. долара.

Акциите на Carrefour отбелязаха повишение от 1,3% до 39,10 евро, като най-високата цена по време на днешната търговска сесия бе 39,60 евро. Wal-Mart приключи петъчната търговска сесия на ниво от 48,70 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още