IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бразилската полиция възстанови малка част от откраднатите $70 млн.

Парите бяха откраднати през уикенда от 10 души, който прекарали три месеца, за да изкопаят тунел до банката от близка къща. Форталеза се намира на 1550 мили от Сао Паоло

17:44 | 12.08.05 г.
Бразилската полиция възстанови малка част от откраднатите $70 млн.

 

Бразилската полиция обяви, че е открила една малка част от откраднатите преди няколко дни 70 млн. долара в местна валута от Централната банка на страната, което е един от най-големите обири в света за всички времена.

Властите обаче предполагат, че намирането на 1 млн. реала, или 434 780 долара в пикап Мицубиши е трик от страна на крадците, който има за цел да отвлече следствието по погрешна следа.

Бяхме уведомени от бившия собственик на колата, което не е типично за подобни случаи“, заяви говорителят на полицията Сабрина Албуркерке.

Водени от тази следа, полицията спира пикапа близо до Бело Хоризонте. При обиска на колата са открити купюри от по 50 реала, същите които са били откраднати миналия уикенд от Централната банка във Форталеза.

Шофьорът и неговия спътник са били разпитани от органите на реда. Разследването на властите обаче е насочено към две различни банди.

Вчера Бразилската централна банка обяви, че откраднатата сума е 70 млн. долара, вместо обявените по-рано 67,8 млн. долара. До момента арести не са направени.

Парите бяха откраднати през уикенда от 10 души, който прекарали три месеца, за да изкопаят тунел до банката от близка къща. Форталеза се намира на 1550 мили от Сао Паоло.

Парите от обира са повече от 65-те млн. долара, задигнати през 1987 г. от Депозитен център в Лондон. Най-големият обир в света до този момент си остава кражбата на 900 млн. долара и 100 млн. евро от Иракската централна Банка през 2003 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 12.08.05 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още