IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Суровият петрол прескочи и границата от 66 долара за барел

Растежът на цените е подхранен от няколко седмици от серия от повреди в щатски рафинерии, както и от безспокойството относно сигурността на доставките

10:09 | 12.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Суровият петрол прескочи и границата от 66 долара за барел

Цената на суровия петрол продължи да се повишава и в петък, като по време на търговията в Азия бе достигната нова рекордна стойност на ниво над 66 долара за барел.

Барелът с доставка през септември поскъпна тази сутрин до 66 долара, което е с 20 цента над затварянето в Ню Йорк в четвъртък при 68,80 долара за барел. Моментно черното злато успя дори да премине границата от 66 долара, достигайки стойност от 66,05 долара за барел.

Растежът на цените е подхранен от няколко седмици от серия от повреди в щатски рафинерии, както и от безспокойството относно сигурността на доставките.

Според анализаторите поскъпването на суровината ще продължи.

Ситуацията в щатските рафинерии вероятно е най-тревожният фактор в този момент и изглежда, че така и ще остане, защото недостатъчният капацитет на рафинериите не е проблем, на който може да се намери бързо решение, коментират пазарни наблюдатели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още