IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Със 180% са нараснали продажбите на Symbian за тримесечието

16:54 | 10.05.05 г.
Автор - снимка
Създател
Със 180% са нараснали продажбите на Symbian за тримесечието
Британският производител на софтуер за мобилни телефони Symbian отчете силен ръст на продажбите си за изминалото тримесечие. За първите три месеца на годината софтуерът на компанията е бил инсталиран на близо 6.75 млн. телефона което е ръст със 180% в сравнение със същото тримесечие на миналата година и с около 19% повече от изминалото тримесечие.

Приходите през първото тримесечие са се повишили до 24.8 млн. паунда, в сравнение с едва 12.9 млн. паунда за сравнимото тримесечие на миналата година.

Компанията е основана от производителя на джобни компютри Psion и няколко от големите производители на мобилни телефони, сред които и лидерът в сектора – финландският гигант Nokia.

Софтуерът на Symbian заема близо 50% на пазара на “смартфони”, като се конкурира с този на Microsoft и PalmOne.

От инвестиционната банка Nomura завишиха очакванията си за продажби на компанията за 2005 година, както и за пазара на “смартфони” като цяло, като очакват през годината да бъдат продадени около 50 млн. такива спрямо досегашните си очаквания за продажби по света в размер на 44 млн. броя.

Очаква се софтуерът на Symbian да бъде инсталиран общо на 26.6 млн. телефона през настоящата година от досегашните очаквания за 22 млн. броя.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още