IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford c близо 40% спад на печалбата, очаква загуба за второто тримесечие

14:51 | 20.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
Ford c близо 40% спад на печалбата, очаква загуба за второто тримесечие
Печалбата за първото тримесечие на втория по големина автомобилен производител в САЩ Ford регистрира спад от 38,5% на годишна база до 1,2 млрд. долара. От компанията обявиха още, че очакват загуба за настоящото второ тримесечие.

Без да се отчитат еднократните разходи печалбата е в размер на 1.26 млрд. долара, или 60 цента на акция, което се оказа значително над средните очаквания на анализаторите за печалба от 39 цента на акция.

Приходите на автомобилостроителя за първото тримесечие са се повишили до 45.1 млрд. долара спрямо 44.7 млрд. долара за същия период на миналата година.

За второто тримесечие обаче от Ford очакват регистриране на загуба от 15 цента на акция.

Изпълнителният директор на автомобилопроизводителя – Бил Форд, заяви, че компанията му и за в бъдеще ще продължава да представя нови продукти, като ще работи и за снижаването на разходите и подобряването на финансовото състояние.

С над 30% са занижени очакванията за печалба на акция за годината до 1.25-1.50 долара за брой.

Независимо лошите данни и прогнози някои анализатори коментират, че положението при Ford е значително по-добро от това при най-големия щатски производител - General Motors, който отчетоха рекордна загуба от 1.1 млрд. долара и занижи значително прогнозите си за печалба за настоящата година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още