IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 30% се повиши печалбата на Coca-Cola, приходите над очакванията

15:02 | 16.02.05 г.
Автор - снимка
Създател
С 30% се повиши печалбата на Coca-Cola, приходите над очакванията
Печалбата на щатската компания за безалкохолни напитки Coca-Cola за четвъртото тримесечие на 2004 г. е нараснала с близо 30% до 1.2 млрд. долара в сравнение със същото тримесечие на 2003 година, оказвайки се над средните очаквания на анализаторите.

Печалбата на акция възлезе на 50 цента, в сравнение с 38 цента за четвъртото тримесечие на 2003 г.

Без да се отчитат еднократните разходи печалбата на компанията възлезе на 46 цента на акция, което е значително над средните прогнози на анализаторите за печалба на акция от 40 цента.

Приходите на компанията за тримесечието са се повишили с 2% до 5.26 млрд. долара, срещу реализираните за сравнимото тримесечие на миналата година приходи в размер на 5.18 млрд. долара.

И тук резултатът се оказа над средните очаквания на анализаторите за приходи в размер на 5.19 млрд. долара.

За добрите резултати на Coca-Cola е спомогнал ръстът в продажбите в страни като Китай, Бразилия, Аржентина, Испания, Южна Африка, Русия и Турция, който е довел до преодоляване на негативното влияние на по-слабите продажби в САЩ и Германия.

Акциите на компанията завършиха вчерашния ден на нюйоркската фондова борса при ниво от 42.65 долара за акция, като се повишиха с 63 цента, или близо 1.5%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още