IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половината от американците управляват банковите си сметки чрез интернет

11:03 | 09.02.05 г.
Автор - снимка
Създател
Половината от американците управляват банковите си сметки чрез интернет
Близо половината от американските интернет потребители (44%) управляват банковите си сметки по интернет, като преди две години процентът им е възлизал на 30 на сто. Онлайн банкирането е от дейностите, които се развиват най-бързо в интернет пространството, показва проучване на асоциацията Pew Internet and American Life Project.

Банковата дейност по интернет се увеличава с най-голяма процент спрямо останалите услуги, които предоставя мрежата, показват данните на асоциацията, занимаваща се с тези проучвания от март 2000 г.

Най-честите потребители на онлайн банкови сметки са на възраст между 28 и 39 години. Те имат високоскоростен интернет достъп и добри доходи, допълват още от асоциацията, реализирали допитването през ноември 2004 година сред 537 човека.

В отговор на нарастващата тенденция все повече хора да се обръщат към услугите на интернет за осъществяване на плащания, в края на миналата година от Европейската централна банка, съвместно с още 42 банки и кредитни институции, съобщиха за създаването на единно пространство за плащане в евро, което да отговори на нуждите на електронната търговия относно създаване на по-голяма сигурност на плащането по интернет.

Новият стандарт, наречен 3D Secure, се разработва още от 2001 г. от Visa и Mastercard и има за цел да осигури автентичността на човека, който осъществява транзакцията по интернет в момента на плащането чрез софтуерна програма. Тази програма обаче няма да влезе в употреба поне през следващите три до пет години, въпреки желанието от страна на търговци и клиенти.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още