IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ очакват рекорден бюджетен дефицит от 427 млрд. долара за 2005 г.

09:24 | 26.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ очакват рекорден бюджетен дефицит от 427 млрд. долара за 2005 г.
Белият дом смята, че бюджетният дефицит на САЩ ще достигне рекордна стойност за 2005 г., като ще възлезе на 427 млрд. долара, или 3,5% от БВП на страната, посочи във вторник представител на американското правителство.

Обявеният прогнозен дефицит включва и допълнителните 80 млрд. долара, които американският президент Буш поиска от Конгреса за финансиране на операции в Ирак и Афганистан.

Бюджетният дефицит на страната за 2004 г. възлезе на 413 млрд. долара, като при обявяването му правителството на Буш обеща да намали този дефицит наполовина в рамките на следващите пет години.

Оповестените снощи прогнози не съвпадат с тези, направени от Бюджетната комисия към Когреса, според която бюджетният дефицит за тази година ще стигне 368 млрд. долара. Комисията обаче не е отразила ефекта от текстовете, които вече се разсикват в Конгерса по повод допълнителните суми за отпускане на армията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още