IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компютърен вирус се разпространява с обещание да трие порно снимки

14:14 | 21.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
Компютърен вирус се разпространява с обещание да трие порно снимки

Вирусът Baba.C използва доста успешна стратегия, за да се разпространява из глобалната мрежа. Компютърният вредител, получаван по електронната поща, подлъгва жертвите си с обещание да изтрие порно снимките от компютъра им, съобщи Dnes.bg.

Съобщението в писмото с Baba.C предупреждава потребителя, че са открити фотоси с порнографско съдържание на харддиска и му предлага лесна и бърза за инсталиране програма, която да ги унищожи. Освен това вирусът обещава, че ще спира и досадните прозорци с примамващи голи хубавици, което е и основната причина да се заразяват голям брой компютри, обясняват от компанията за информационна сигурност Sophos.

Програмата, която вирусът предлага, се нарича “Evidence Cleaner”, но единственото, което се случва при стартиране на инсталацията, е проникването на вредителя в компютъра, където оставя отворена вратичка за бъдещо проникване в системата.

От Sophos предупреждават, че Baba.C се разпространява много бързо и броят на заразените компютри постоянно се увеличава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още