IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Онлайн продажбите в САЩ по празниците ще достигнат 15,5 млрд. долара

16:17 | 29.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
Онлайн продажбите в САЩ по празниците ще достигнат 15,5 млрд. долара
Ръстът в продажбите по Коледа и Нова година на американските сайтове за онлайн търговия ще достигне 28% спрямо миналата година до 15,5 млрд. долара, се казва в повишената прогноза на изследователската компания ComScore Networks. Досегашните предвиждания бяха за ръст между 23% и 26%.

Посещаемостта на тези сайтове е нараснала с 25,6% около коледните празници в сравнение със същия период на 2003 г., съобщи интернет компанията за изследвания Hitwise.

Между 1-ви ноември и 25-ти декември посещаемостта на сайтовете, от които интернет потребителите могат да пазаруват за коледните празници, е съставлявала 9,1% от общата посещаемост на мрежата в страната за периода.

Данните идват малко, след като от Amazon.com обявиха рекордни продажби през празничния период, както и след редица позитивни изказвания от анализатори за отрасъла.

От агенцията Hitwise очакват изключително силни продажби на големите интернет търговци като eBay.com, Walmart.com, както и Dell.com и Amazon.com, чиято посещаемост рязко е скочила в дни като 9-ти и 11-ти декември.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 19.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още