IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът премина 64 долара за барел

Лондонският Брент добави 1,63 долара, за да достигне до 62,70 долара за барел

10:04 | 09.08.05 г.
 Петролът премина 64 долара за барел

Цените на петрола достигнаха рекордни нива от над 64 долара за барел по време на търговията в Азия тази сутрин, което е отражение на повишеното търсене на суровината, ниските запаси и опасностите, под които се добива почти по цялото земно кълбо.

Според трейдърите последните повишения в цената са в следствие от повишените мерки за сигурност в Саудитска Арабия, няколкото затворени петролни платформи в САЩ и непрекъснато увеличаващите се нива на потребление на бензин по света въпреки повишенията в цените на петрола.

Само през изминалата седмица галон безоловен бензин в САЩ поскъпна с 8 цента до 2,37 долара за барел. От началото на годината цената на бензина отбеляза ръст с 49 цента, докато Енергийното министерство на страната отчете повишение на консумацията на суровината с 1% до 9,1 млн. барела на ден през юли.


Петролният анализатор Маршал Стийвс от Refco Group Inc. заяви, „че цените на петрола и бензина ще продължат да се повишават, докато не станем свидетели на значителeн спад в търсенето на суровината или в икономическото развитие.“


Цената на американкия лек петрол с доставка през септември отбеляза рекордна цена по време на вчерашната търговска сесия, като достигна 63,99 долара за барел. Контрактът се повиши с 1,63 долара и затвори на най-високото си ниво, откакто суровината се търгува на NYSE – 63,94 долара за барел.


Предишният рекорд бе поставен в петък – 62,31 долара за барел. Днес обаче цените на петрола преминаха 64 долара в Азия, като се повишиха до 64,27 долара, преди да се понижат до 64,06 долара.

Лондонският Брент добави 1,63 долара, за да достигне до 62,70 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още