IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonald's с поредно увеличение на печалбата до 778 млн. долара

08:38 | 20.10.04 г.
Автор - снимка
Създател
McDonald's с поредно увеличение на печалбата до 778 млн. долара

Американският гигант McDonald's, най-голямата верига ресторанти за бързо хранене в света, обяви резултатите си за последното тримесечие, които съответстват с повишените прогнози на компанията от предната седмица. Добрите резултати се дължат на стабилните продажби в САЩ, както и на данъчните облекчения, от които се възползва хранителният гигант.

McDonald's обяви нетна печалба за третото тримесечие в размер на 778,4 млн. долара, или 61 цента на акция, срещу 547,4 млн. долара (43 цента на акция) за предходната година.

Извън данъчните облекчения, които са в размер на 7 цента на акция, печалбата на акция възлиза на 54 цента. Междувременно оборотът на американския хранителен гигант се е увеличил с 9 на сто до 4,9 млрд. долара.

От компанията отбелязват, че повишената безработица и ниското доверие на домакинствата в Германия, оказват негативно влияние върху растежа в Европа.

Въпреки тези коментари обаче през месец септември от компанията съобщиха, че увеличават годишния си дивидент с 37,5% до 55 цента на акция, срещу 40 цента на брой за миналата година. Този дивидент ще се изплаща на 1 декември за акционерите, придобили дял от компанията до 15 ноември.

Това е второто по-значително увеличение на дивидента на компанията от 1980 г. насам, изразяващо “доверието в дейността на McDonald's и в бъдещото развитие на веригата”, заяви тогава директорът на гиганта Чарли Бел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още