IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На 70-годишна възраст Доналд Дък получи звезда на Алеята на славата

13:33 | 10.08.04 г.
Автор - снимка
Създател
На 70-годишна възраст Доналд Дък получи звезда на Алеята на славата

Забавният и често съпътстван от лош късмет Доналд Дък получи своята звезда на Алеята на славата в Холивуд, като по този начин се честват 70 години от създаването на прочутия анимационен герой.

“Доналд е трогнат от оказаната му чест. Мики не ревнува, че излиза от фокуса на вниманието, традиционно обърнато към него, а и всички останали персонажи се радват за наградения паток”, гласи шеговитото изявление на изпълнителния директор на Disney Майкъл Айснър, направено по време на церемонията.

Доналд Дък се появи на киноекраните през 1934 г., като първоначално срамежливото му участие във филмите за Мики Маус в последствие го превръщат в една от основните звезди на Walt Disney. Патокът изпълнява главната роля в около 130 рисувани филмчета.

“Доналд се превърна в една от най-обичаните културни икони на планетата”, посочват от Търговската камара на Холивуд, която присъжда прочутите звезди на славата.

Патокът с неподражаемия носов говор стана 2 257-мата звезда, чието име е гравирано на Алеята на славата, където присъстват и други анимационни герои, сред които Мики Маус, Зайчето Бъни и семейство Симпсън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още