IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citroen представи наследника на Xsara

13:30 | 19.07.04 г.
Автор - снимка
Създател
Citroen представи наследника на Xsara








Френският автомобилен гигант Peugeot Citroen обяви, че ще демонстрира на започващото на 25 септември тази година международно автомобилно изложение в Париж серийните версии салон и купе на своя нов модел С4.

Наследникът на модела Xsara, който беше лидер в своя клас в продължение на 6 години, се очаква да има още по-голям успех.

C4 всъщност направи своя дебют на автосалона в Женева тази година, но със спортната си версия C4 Sport. Платформата на C4 също така ще бъде използвана и за наследника на Peugeot 307.

Citroen C4 ще бъде пряка конкуренция на Volkswagen Golf, Opel Astra и Ford Focus.

Очаква се версиите салон (5 врати) и купе (3 врати) да предизвикат още по-голям интерес.

Определено вариантът купе предлага по-агресивно излъчване и спортни решения в екстериора. На базата на купе версията ще бъде направен и високопроходим (SUV) модел.

C4 предлага много нови в автомобилната индустрия решения. Едно от интересните нововъведения е центрираната и фиксирана главина на волана.

Това позволява по-добър контрол при управлението и подобрена ергономичност, както и слагането на въдушна възгавница, която да предлага по-голяма защита на водача.

Освен това воланът е превърнат в многофункционално устройство с идеята всичко в колата да е “на една ръка разстояние”. Колата е оборудвана и със система за предупреждение от сблъсък при паркиране.

Системата за сигурност предупреждава шофьора, ако загуби концентрация и премине прекъснатата/непрекъснатата осева линия на пътното платно, без преди това да е дал мигач, или ако се приближи опасно близо да бордюр или друго препятствие.

При С4 са използвани и биксенонови предни светлини с автоматично следване на пътя, ограничител на скоростта, както и система за контрол на налягането на въздуха в гумите.

Бензиновите двигатели варират от 90 до 180 конски сили и от 92 до 138 конски сили за дизеловите агрегати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още