IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mazda, Toyota и Nissan с рекорден ръст на продукцията през януари

13:07 | 25.02.04 г.
Автор - снимка
Създател
Mazda, Toyota и Nissan с рекорден ръст на продукцията през януари
Nissan Quest е сред най-търсените модели на компанията в САЩ

Японските автомобилопроизводители продължават да печелят пазарен дял и да увеличават продукцията си в глобален мащаб, сочат данните на индустрията за януари.

Глобалната продукция на Toyota, Nissan и Mazda бележи ръст през първия месец на годината. Съвсем лек спад се наблюдава в производството на Honda и Mitsubishi обявиха от компаниите.

Световната продукция на Toyota, най-големият японски автомобилен гигант и номер 2 в света е скочила с 10.2% за наблюдавания период до общо 528,098 превозни средства. Наблюдава се само спад на производството на местния пазар в размер на 1.5% до 294 910 автомобила.

Глобалната продукция на втория по големина японски гигант Nissan е скочила с 8.9% до 249 365 автомобила през януари.

Причина за добрите резултатите на компанията, от която 44.4% са собственост на френския автомобилостроител Renault, е търсенето на минивана Quest и пикапа Titan на северноамериканския пазар.

Mazda, петият по големина японски автомобилостроител, 33.4% собственост на Ford, отбелязва огромен ръст на външната си продукция през януари от 47.5 на сто до 24 434 коли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още