IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вече може да получаваме ароматни имейли

12:31 | 20.02.04 г.
Автор - снимка
Създател
Вече може да получаваме ароматни имейли
Ароматизираният мейл ще ни предразполага към романтични мигове снимка BBC

Получаваме аромати по мейла срещу $471

Съвсем скоро ще можем да изпращаме ароматизирани имейли, ухаещи на любимия ни парфюм или друг приятен аромат.

Това ще стане възможно, благодарение на разработваната от британския интернет провайдер Telewest Broadband система, позволяваща изпращането на ароматизирани електронни писма, предаде BBC.

Системата се основава на ароматизатор, който се включва в компютъра и когато съобщението пристигне, той разпръсква желания аромат. Идеята е, че самият мейл съдържа код за получаването на желания мирис, който да бъде разпръснат от спрея след смесването на съставките в патрона.

Технологията за идеята е разработена от американската компания Trisenx. Специалистите в лабораторията са базирали разпръскването на ароматите на основата за идеята за “ароматизиращ купол”.

Въпросният купол съдържа патрон с 20 базисни аромати, които могат да се комбинират до получаването на 60 различни резултата –от мирис на цветя до ухание на прясно изпечен хляб или горещо кафе. Може да зареждаме патрона с най-различни аромати до получаване на любимия ни парфюм или каквато и да е друга миризма.

Възможността обаче да получавате ароматизирани мейли никак няма да е евтина. От Telewest предвиждат цената на “ароматизиращия купол” да е около 250 паунда (471 долара) и ще може да работи само при високоскоростен интернет достъп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още