IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сноу потвърди подкрепата на САЩ за силен долар на срещата на Г7

10:06 | 09.02.04 г.
Автор - снимка
Създател
Сноу потвърди подкрепата на САЩ за силен долар на срещата на Г7
Американският министър на финансите Джон Сноу, обяви, че американските власти са за политика на силен долар. Това той заяви в събота по време на срещата на Г7в Бока Рейтън, Флорида.

"По време на нашата дискусия отново обявих подкрепата ни към политиката за силен долар", съобщава финансовият министър по време на заключителната си реч от закриването на срещата на финансовите министри и ръководителите на централните банки на седемте водещи индустриални държави.

По време на срещата на Г7 се стигна до компромис и бе потвърдено, че съществуват “прекалените колебания на обменните курсове”, като това изказване се очаква да спре стремителния спад на щатската валута.

Подчертавайки, че "стабилните бюджетни политики са един от ключовете към постоянния растеж ", Сноу добави, че "е важно да понижим бюджетните си дефицити, за да може икономиките ни да се възстановят ".

Сноу каза още, че президентът Джордж Буш държи на думата си, когато обявява, че ще понижи дефицита. Според финансовия министър с гъвкава политика и умело управление може да се стигне до двойно понижение на дефицита, до около 2% от БВП на страната в рамките на 5 години.

Колосалният дефицит на САЩ (близо 500 млрд. долара в търговския баланс за 2003 г. и 521 млрд., предвидени за 2004 г.) значително притесняват партньорите на САЩ.

Според Сноу американската икономика е постигнала значителен успех благодарение на понижението на данъците.

Сноу смята, че "Има още много работа, за да може световният икономически растеж да бъде всеобщ и стабилен и да не зависи само от една икономическа сила", заключава той.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още