IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов ръст на цените на недвижимите имоти във Великобритания

13:06 | 04.02.04 г.
Автор - снимка
Създател
Нов ръст на цените на недвижимите имоти във Великобритания
Цените на недвижимите имоти във Великобритания са продължили да се покачват през януари, като ръстът дори е по-силен в сравнение с декември, показват данните на банка Халифакс.

Цените на недвижимите имоти през януари са се увеличили с 2,2% през в сравнение с декември, а покачването на годишна база е 16%, банката, чийто данни се считат за основен показател за състоянието на пазара.

През декември цените на имотите са се покачили с 1,8% спрямо ноември и с 15,4% на годишна база.

В краткосрочен план Халифакс не предвижда забавяне на покачването на цените. Възстановяването на икономиката "се очаква да продължи да засилва трудовия пазар през 2004 г.", чието състояние е един от основните фактори за поддържането на пазара за недвижими имоти, уточняват от банката.

Цените на недвижимите имоти във Великобритания значително нараснаха през 2001 и 2002 г. Покачването леко се забави през 2003 г. (+15,4% срещу +26,4% през 2002 г.), но не толкова, колкото очакваха анализаторите.

Халифакс уточнява, че закупуването на къща е “извън възможностите” на много държавни служители (главно медицински сестри, пожарникари и учители) в по-голямата част от големите граове.

Доскоро само Лондон и югоизточната част на страната бяха смятани за твърде скъпи от държавните служители.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още