IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

IBM и Kia пускат информационна система за автомобили

12:03 | 01.10.03 г.
Автор - снимка
Създател
IBM и Kia пускат информационна система за автомобили
Южнокорейският автомобилостроител Kia Motors, дъщерна компания на Hyundai, разработи в партньорство с IBM комбинирана информационна система Mozen за навигация, GPS позициониране и др., съобщиха от компанията.

Новата информационна система предоставя възможности за навигация, GPS позициониране, проследяване на откраднати автомобили, спешни повиквания, информация за пътния трафик в реално време, вграден мобилен телефон, интернет връзка и др. Начинът на работа със системата ще бъде изключително опростен, като всички команди ще се подават чрез докосване на специален екран, разположен в централната конзола на автомобила.

Системата ще бъде представена на Автоизложението във втория по големина град в Южна Корея Бусан през октомври и ще се прилага към Киа Маджентис и други модели на Хюндай. През 2004 г. със системата Mozen ще бъде окомплектована и луксозната лимузина Opirus на Kia. Очакванията са до края на 2009 г. клиентите на новата система да достигнат 600 000 души.

"Mozen е първата вградена информационна система в автомобили, произведени в Корея. Информационната система е разработена от Kia/Hyundai, което превръща фирмите в технологични лидери на пазара. В скоро време очакваме да приключи и разработката на Европейската и Американските версии на системета Mozen, и ще я предложим на нашите клиенти в Европа и САЩ." Това заявява изпълнителният директор на Kia Motors Йонг-Хуан Ким.

В момента Kia, като част от Hyundai Automobile Group, продава повече от 1 млн. автомобила годишно по целия свят и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 190 страни.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още