IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Yahoo измества Amazon и eBay с революционен вариант за онлайн пазаруване

13:47 | 23.09.03 г.
Автор - снимка
Създател
Yahoo измества Amazon и eBay с революционен вариант за онлайн пазаруване
Интернет гигантът Yahoo пуска днес подновената версия на своя онлайн магазин за стоки като електроника, бебешки продукти и музикални CD-та, съобщи WSJ.

Новият образ на търговската секция на интернет портала ще предлага специални инструменти, които да помогнат на потребителя при избора на стоки. Най-голямото преимущество на новата система е възможността клиентите да сравняват паралелно (един до друг) продуктите по различни критерии, като марка, цена, рейтинг на консуматорите и др.

Сравнителното онлайн пазаруване е нова идея в интернет пазаруването и Yahoo смята да разшири предлагането й в области от своята мрежа, като туристическите услуги и продажбите на коли.

Подобреният нов сервиз на Yahoo Shopping ще причини главоболия както на малките играчи в е-търговията, така и на гиганти като Amazon и eBay.

В момента сравнителното онлайн пазаруване прекалено затруднява клиента, вместо да го ориентира и да му помага. Компании като DealTime.com, mySimon, BizRate и PriceGrabber, предлагат подобни услуги, но търсенето е силно фрагментирано.

Стратегията на Yahoo e съвсем различна и цели чрез подобрената технология за търсене да генерира допълнителни приходи. Основната цел на интернет гиганта е повишеното влизане на интернет потребители с цел пазаруване да позволи вдигането на рекламните тарифи.

Роб Соломон, генерален мениджър на Yahoo Shopping заяви, че промените ще изведат Yahoo пред другите онлайн магазини.

Според него е-трейдъри като Amazon, BizRate и PriceGrabber предлагат добър вариант на сравнително пазаруване, докато магазина Froogle на Google и eBay имат още по - богат и развит вариант за сравнителен онлайн пазар.

Yahoo в момента е третия най-посещаван мултикатегориен уеб сайт за търговия след eBay и Amazon, сочи пазарно проучване на компанията Nielsen/NetRatings.

Разликата обаче между Yahoo и номер 2 Amazon е значителна. Amazon има 26.1 милиона посетители през август, докато Yahoo Shopping - 15.1 милиона.

В момента Yahoo Shopping генерира приходи от 1 до 5 млн. долара на тримесечие. Според прогнозите тези цифри ще скочат до 50 -100 млн. долара през 2004 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още