IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen очаква да продаде 600 000 от новия Golf през 2004 г.

13:58 | 25.08.03 г.
Автор - снимка
Създател
Volkswagen очаква да продаде 600 000 от новия Golf  през 2004 г.
Най-големият европейски автомобилопроизводител Volkswagen очаква да продаде 600 000 автомобила от петата серия на култовия си модел Volkswagen Golf през 2004 г. Това обявиха от автомобилния гигант по време на представянето на новия VW Golf 5 във Волсфбург.

Golf, който е най-продаваният модел в историята на Volkswagen, изпусна палмата на първенството на най-продаван автомобил в Европа още през 2001 г. заради френския си конкурент Peugeot 206.

Като цяло позициите на германския гигант са заплашени от PSA Peugeot Citroen, който непрекъснато разширява пазарния си дял и все по-осезаемо диша във врата на Volkswagen.

Именно по тази причина германският концерн възлага големи надежди на петото поколение Golf да възвърне блясъка на Volkswagen и да заздрави позициите на компанията на европейския автомобилен пазар.

Продажбите на Golf в Западна Европа (неговият най-голям пазар) паднаха с 18% през първата половина на годината, сочат данни на Automotive News Europe. Заради тези слаби резултатите общите продажби на Volkswagen, под чиято шапка влизат Audi, Seat и Skoda, за същия период намаляха с 4.8%.

От пазарния успех на новия Golf зависи и представянето по-късно тази година на новите модели на Skoda Octavia и Seat Leon, които са базирани на шасито на Golf 5.

Новият Golf е петата версия на прочутия модел, който излезе на пазара през далечната 1975 г. Новият хитов модел ще бъде пуснат в продажба през октомври, след официалната му премиера пред широката публика на автосалона във Франкфурт през септември.

Според предварителните проучвания Golf 5 се очаква да бъде доста по-успешен от своя предшественик. В цифрово изражение специалистите предвиждат да бъдат продадени 2.4 млн. автомобила, в сравнение с 1.8 млн. продадени от четвъртата серия на Golf 4.

Задачата на Volkswagen няма да бъде много лека, особено като се има предвид, че Opel и Ford ще пуснат също до края на годината новите модели на конкурентите на Golf - Opel Astra и Ford Focus.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още